German Quality

Ipari kenőanyagok

Az ADDINOL Lube Oil GmbH. szinte minden alkalmazási területre kínál nagy teljesítményű ipari kenőanyagot. Úttörő kenőanyagaival – mint az ADDINOL Eco Gear nagy teljesítményű hajtóműolaj vagy a magas hőmérsékleten üzemelő láncok kenésére alkalmazható ADDINOL Cliptec – az ADDINOL folyamatosan újabb standardokat teremt a kenéstechnikában.

Ezen felül a fémmegmunkáló ipar számára nélkülözhetetlen hűtő-kenő folyadékok -emulziók – teljesen homogén bekeverését segítő emulzió bekeverő-készülékek, ellátó állomások és hálózatok forgalmazásával megoldást tudunk nyújtani az emulzió bekeverés területén.

Tudnivalók az ipari kenőanyagok használatáról

Akik gyakran dolgoznak ipari kenőanyagokkal, minden bizonnyal pontosan tisztában vannak azzal, hogy milyen esetekben van szükség a használatukra, azonban azok érdekében, akik még csak most ismerkednek a témával, elkészítettünk egy rövid összeállítást.

Az ipari kenőanyagok felhasználásának okai általában három nagyobb csoportra

bonthatók.

 • ipari_keoanyagSúrlódás csökkentése: Az ipari kenőanyagok segítségével elérhető, hogy a gépezet alkatrészeinek súrlódása minimalizálva legyen, ami hasznos a meghibásodások elkerülésének érdekében.
 • Kopáscsökkentés: Mivel a kenőanyagok alapvető feladata az, hogy megfelelő csúszást biztosítsanak, így a helyes használatukkal az alkatrészek kopása is lassabb lesz.
 • Súrlódási hő elvezetése: Ismét egy olyan pont, amely elsősorban azért fontos, hogy megelőzhetőek legyenek a meghibásodások, illetve a túl korai kopás.

Megfelelő minőségű ipari kenőanyagokkal Önnek is könnyebb lesz a munkája! Válasszon termékeink közül, vagy ha nem teljesen biztos benne, hogy mire is lenne szüksége, kérdezzen kollégáinktól bátran!

Minőségi hidraulika olajok széles választékban

A mai széles piaci kínálatban jelenlévő súrlódáscsökkentésre alkalmas minőségi anyagok közül a hidraulika olajok a második legnagyobb kategóriát képviselik a motorolajokat követően.

A hidraulika olajokat elsődlegesen a különféle erők és mozgások folyadék segítségével történő átvitelére alkalmazzák, valamint a felhasználási területnek megfelelő olaj kiválasztása során meghatározó szerepet játszik az anyag viszkozitási osztálya és a teljesítményszint.

A hidraulika olajok feladata:

 • Felelős az erőátvitelért a hajtó és hajtott egység között
 • A folyamatok során keletkező hő elvezetése
 • A súrlódás csökkentése az egymáson elmozduló alkatrészek között
 • Minimalizálni a rendszerkopásokat
 • Korrózió védelem
 • A mechanikai elszennyeződésekkel szemben megőrizni a rendszertisztaságot

Válasszon Ön is minőségi hidraulika olajokat és egyéb ipari kenőanyagokat az alkalmazási terület igényeinek megfelelően, melyekért tekintse meg weboldalunk széles termékkínálatát, valamint keressen minket bizalommal elérhetőségeinken és tapasztalt kollégáink mindenben készséggel állnak rendelkezésére!

Amit az ipari kenőanyagokról tudni érdemes

Az ipari kenőanyagok igen fontos hozzávalóit képezik a különféle berendezéseknek, hiszen a segítségükkel válik gördülékenyebbé a gépek működése és ezáltal a teljesítménye. A jó minőségű ipari kenőanyag megakadályozza az alkatrészek idő előtti kopását, illetve lehetővé teszi, hogy az alkatrészek kisebb ellenállással végezzék a feladatukat.

A kenőolajok felhasználása számos területre kiterjed, például az olyan ipari gépek, mint a kompresszorok, turbinák, hajtóművek és a hidraulikus turbinák. A hidraulikus rendszerekhez szükséges hidraulika olajok az egyik legnagyobb mennyiségben szükséges és keresett ipari kenőanyagok közé tartoznak.

Az ipari kenőanyagokra jellemző, hogy az előállításuk során nem adnak hozzájuk sok adalékanyagot, illetve az alapanyagok hozzáadásánál ügyelnek az egyensúlyra. Ezek az adalékanyagok csökkentik a lerakódások kialakulásának esélyét, ellenállóak a korrózióval szemben és módosítják az olaj fizikai tulajdonságait.

Amennyiben minőségi ipari kenőanyagot keres, tekintse termékeinket!

Minőségi hajtóműolajok széles választéka

Az ipari kenőanyagok napjainkban elengedhetetlenek a modern és innovatív gépek tökéletes, hosszú távú működéséhez. Ezeknek alapvető csoportját a hajtóműolajok képviselik, melyek számtalan típusa elérhető a mai korszerű piaci kínálatban.

Az ipari hajtóműolajok használata számos szegmens területén alapvető, azonban azokon a területeken, ahol a különféle gépek üzemeltetési körülményeire kiemelten nagy terhelés jellemző, elengedhetetlen az alkalmazásuk.

Az ipari hajtóműolajok tulajdonságai és előnyei:

 • A különféle színesfémeket tartalmazó hajtómű alkatrészek kenésére optimális anyag.
 • Fontos alkalmazni olyan közegben, ahol a csúszási sebesség, valamint az üzemelési hőmérséklet relatív nagymértékű.
 • A hosszú élettartam érdekében kimagasló a kopásvédelmi funkció.
 • Magas korrózió védelmet biztosít.
 • Egyéb jellemzők és előnyök.

Minőségi ipari hajtóműolajokért és egyéb kenőanyagkért tekintse meg weboldalunk széles termékkínálatát, valamint bővebb információkért és szaktanácsadásért keressen minket bizalommal elérhetőségeinken, mindenben készséggel állunk rendelkezésére, hogy gépei hosszú távon is magas minőséget nyújthassanak!

Hasznos információk az ipari kenőanyagokról!

Általánosságban
Az ipari kenőanyagok rengeteg területen felhasználhatóak: ipari gépekhez, turbinákhoz, kompresszorokhoz, hidraulikus rendszerekhez, csapágyakhoz, nyitott és zárt hajtóművekhez, szerszámgépeken lévő szánvezetékekhez, ipari hajtóművekhez és még sorolhatnánk. Fontos, hogy megfelelő minőségű alapolajjal készüljenek, hiszen ez a legfontosabb összetevőjük.
A hidraulikafolyadékok
A hidraulikafolyadékok a legnagyobb mennyiségben képviselik az ipari kenőanyagokat. A szivattyúk kopását csökkentik, emiatt kopásgátló adalékokat tartalmaznak. Az ipari kenőanyagok esetében az adalékok közötti egyensúly rendkívül fontos, hiszen ennek segítségével lehet elérni a kívánt teljesítményt.
Amiknek meg kell felelniük
A kritériumokat az ISO/DIN szabványokban lehet megtalálni. A gép- és alkatrészgyártók külön követelményrendszerrel rendelkeznek, melyek előírják a gyakorlati körülményeket szimuláló vizsgálatokat.
Ha szeretne bővebb tájékoztatást kérni az ipari kenőanyagok minőségével és összetételével kapcsolatban, keressen minket bizalommal!

ipari kenőanyagok

Amit az ipari kenőanyagok összetételéről tudni érdemes

Az ipari kenőanyagok azonos elven működnek, mint a gépjárművek motorolajai. A hajtott gépezet, motor alkatrészeinek olajozására és minőségének fenntartására szolgál.

Az ipari kenőanyagokkal szemben sokféle elvárás van, számos funkciót kell ellátniuk működés közben. Alapvetően kétféle fő összetételi anyagról beszélhetünk az ipari kenőanyagok esetén: alapolaj valamint adalékanyagok. Az alapolaj lehet ásvány, tehát kőolajszármazék, vagy szintetikus olaj, amely laboratóriumi körülmények között kerül összeállításra.

A gépek működése közben az olaj fém alkatrészek közötti tökéletes tulajdonságait az illékonyság, viszkozitás, dermedéspont és ehhez hasonló szempontok határozzák meg. Ezeket a tulajdonságokat az adalékanyagok hozzáadásával tökéletesítik, melyek segítik, hogy az ipari kenőanyag ne rakódjon le a gépben, ne korrodálja az alkatrészeket, ne habosodjon, vagy ne dermedjen bizonyos hőmérséklet alatt.

Az ipari kenőanyagok tökéletes elegyét alkotják azoknak az összetevőknek, melyek segítségével az ipari gépek működése optimálissá válik. Válassza berendezésibe a legjobb minőséget, nézzen körül olaj webáruházunk kínálatában!

ipari kenőanyag

 

Az alapolajok és adalékok fontossága, azaz mi alkotja az ipari kenőanyagokat?

Az ipari kenőanyagok különböző funkcióknak tesznek eleget a gépek világában. De vajon milyen alkotóelemekből tevődnek össze?

Az ipari kenőanyagok két fontos összetevőből állnak:

 • Alapolajok – Alapolaj tekintetében beszélhetünk hagyományos és nem hagyományos kivitelről. A hagyományos alapolajok ásványi olajokból készülnek, hagyományos finomítási eljárás mellett hidrogénezés útján is előállíthatóak. A kész termékek 70-99%-át alapolaj teszi ki. A nem hagyományos alapolaj kőolaj-finomítási eljárással és kémiai/fizikai utókezeléssel készül.
 • Adalékok – Olyan anyagok, melyek felhasználásával az ipari kenőanyagok képesek a meghatározott üzemi tulajdonságok elérésére.

Az ipari kenőanyag minősége tehát nagy részben az összetevőktől függ, és azon belül is az alkalmazott finomító eljárásoktól. A funkcionalitáshoz igazodóan mindenképpen érdemes ezeket figyelembe véve választani ipari kenőanyagot. Kínálatunkban minden típusból találhat minőségi kivitelt!

Ipari kenőanyag

 

Share Button

Az év vállalkozása

2014.03.27. 08:42:22

Nagykanizsai Kereskedelmi és Iparkamara a 2013 év vállalkozása díjat az Addinol Hungária Kft-nek ítélte oda. Ez alkalomból készült videós bemutatónkat az alábbiakban tekintheti meg.

Share Button

LubeTrak szoftver olajvizsgálathoz

2014.02.19. 10:09:58

Olajvizsgálati csomagjainkhoz kérés esetén ingyenesen biztosítunk Lubetrak online belépést.

Hogy pontosan mi is a LubeTrak?

Egy online, jelszóval védett, bárhol elérhető adatbázis, amit bármilyen internettel rendelkező eszközről könnyen elérhet. Az olajvizsgálat elkészülte után 10 percen belül automatikusan feltölti gépünk a mérési eredményeket a LubeTrak rendszerbe, amit Ön így azonnal szemügyre vehet.

Mire lehet még használni a programot?

Azon túl, hogy radikálisan lerövidíti az adatközlést cégünk és Ön között, további előnyöket tartogat. Képes a szoftver különböző grafikonok összeállítására, leírások találhatók benne, amely a mérési eredmény értelmezését segíti. Több mintát összefésülve szemléletes módon trendelemzést alkotni. Sárga és piros színekkel megjelöli a problémás mintákat,  melyekről gyorsan képet is kaphat, ezzel megelőzve a nagyobb meghibásodásokat.

Mit jelent ez a gyakorlatban?

Tegyük fel, hogy Ön egy fröccsöntő gép hidraulikus egységének életútját szeretné nyomon követni. Amennyiben igénybe veszi olajvizsgálatunkat és rendszeresen “X” üzemóránként (500-1000) olajmintát küld a berendezésből, akkor lehetősége nyílik mintáit rendszerezve, elemenként összefésülve egy táblázatban megtekinteni. Kiragadhat 1-1 kopadékfémet, viszkozitási osztályt, szennyezőt, bármit, amire külön diagramot képes egyetlen kattintással kirajzolni a rendszerből. Így akár a különböző kopadékok, szennyezők vagy a viszkozitás változását is szemléletesen bármikor nyomom tudja követni, így felelős döntést tud hozni az olajcsere időpontjának megállapítására, továbbá  biztonságban tudhatja gépeit.
Természetesen nem csak az iparban, hanem a közlekedésben, mezőgazdaságban, gázmotoroknál is előnyt jelent a LubeTrak alkalmazása.

Kinek ajánljuk?

Minden felelős üzem, legyen az mezőgazdasági, ipari, gázmotor, közlekedési, stb akik nem csupán egyszeri olajdiagnosztikát szeretnének elvégeztetni, hanem folyamatosan nyomon szeretnék követni, biztonságban tudni gépeiket.

Mivel a használata ügyfeleinknek ingyenes, így ezzel Ön csak nyerhet! Az azonnali információ, a könnyen kezelhető, átlátható rendszer előnyhöz juttatja vállalkozását!

Share Button

Jövedéki engedélyessé vált a kenőanyag beszerzés és eladás

2013.12.31. 13:21:24

Tudja Ön?

– A “kenőolajok” 2014 január 1-től jövedéki termék besorolást kaptak.

– A motorolajok, hajtóműolajok, hidraulikaolajok, stb a  következő VTSZ megjelölések esetén (27101981, 27101985, 27101987, 27101991, 27101993, 27101999, 34031910, 34031991, 34031999) tilos külföldről beszerezni vagy NAV engedély nélkül továbbadni.

– A jövedéki törvény hatálya alá tartozó kenőolajok kereskedelme kizárólag NAV engedély birtokában lehetséges. (jövedéki engedélyes kenőanyag kereskedő)

Abban az esetben, ha ezidáig volt Önnek külföldi kenőanyag beszerzése, vagy kenőanyagot értékesített és jelenleg nem rendelkezik NAV jövedéki engedéllyel keressen bennünket bizalommal. Az eddig alkalmazott kenőanyagokról nem kell lemondania, ezek beszerzésében, vagy kiváltásában kérje az ADDINOL Hungária Kft. segítségét.

Név, Cégnév (kötelező)

Email cím (kötelező)

Tárgy

Üzenet

Share Button

Ipari berendezések, gázmotorok kenőanyag vizsgálata

2013.11.22. 13:39:05

A telepített ipari gépek többsége komoly hidraulikaolaj felhasználó. Ezekben a gépekben nagy töltetmennyiség és a rendkívül hosszú csereintervallum (olykor évek is lehetnek) a jellemző. Az olaj bekerülési költsége önmagában sem kevés, de eltörpül a több tíz, száz milliós gép beszerzési költsége mellett. Ilyenkor kiemelt szerep jut az olajvizsgálatnak, hiszen az olajtöltet fáradásából következő cserék esedékességét „rutinból meghatározni” ellentétes a gépkönyvi előírásokkal. Az olaj a fizikai jellemzőinek ismeretében pontosan időzíthető az olajcsere.
A rendszeres olaj monitoring segítségével pedig ellenőrizhető az adott gép állapota, az amortizáció mértéke. A berendezések váratlan meghibásodásai még a korai szakaszban feltárhatók. Az olajban található idegen anyagok megjelenéséből vagy egyes kopadék-fémek határértékének megváltozásából.

A gépüzemeltetéshez lényeges információt nyújt az ISO 4406 szabvány szerinti szilárd részecskevizsgálat adatsora is. Sok ipari berendezés gépkönyve írja elő a 15/13 szabványkódú tisztaságot a hidraulikaolaj esetén. Cégünk képes ezen értékek objektív mérésére, így az esetleges eltérések és a kiváltó okok még időben kezelést kaphatnak. Amennyiben az olaj állapota megfelelő, csupán a részecskeszám esik kívül a határértéken, akkor szűréssel képesek vagyunk visszaállítani a kívánt tisztasági értéket, az olaj cseréje nélkül, töredék áron. Ezzel jelentős költséget tudunk megtakarítani, illetve a nem várt meghibásodásokat is megelőzhetjük.

Az ipar (és természetesen a mezőgazdaság) területén is egyre elterjedtebb a gázmotorok üzemeltetése. Kezelésük és működtetésük speciális odafigyelést igényel, melynek szerves része a rendszeres olajanalízis.
Gázolaj vagy benzin üzemű motoroktól eltérően, kiemelt jelentőségű a használt olaj savakkal szembeni stabilitása. Ezek paraméterelése az i-Ph, a TBN, és a TAN mérésével lehetséges. Az üzemi jellemzők analizálás útján történő megismerése a megfelelő gázmotorolaj kiválasztásához ugyancsak felhasználható.
Az ADDINOL Hungária Kft. a gázmotor gyártók határérték előírásai alapján készíti a mérési jegyzőkönyveket. Az akkreditált vizsgálati eredmények nélkülözhetetlenek az olaj és gép állapotok folyamatos figyeléséhez. Megbízható támogatással szolgálnak a változékony minőségű, különböző gázzal üzemeltetett (biogáz, depóniagáz, földgáz, speciálgáz, tisztított gáz, stb.) motorok esetében.

Az ipari és gázmotoros olajvizsgálatokra példát a következő oldalon olvashat.

Share Button

ADDINOL gázmotorolajok

2012.07.16. 08:47:04

A földgáz hasznosítása mellett manapság egyre nagyobb terjedelemben blokk fűtőerőműveket használnak elektromos energia és hő előállítására.

Az ADDINOL az MG 40-Extra Plus -al és az MG 40-Extra LA -val két olyan gázmotor olajat kínál, amelyek speciálisan extrém elvárásokhoz lettek erre a területre kidolgozva. Sikerrel alkalmazzák biogázzal működő berendezéseknél és a hulladék-, csatorna- és bányagázzal működtetett konvencionális, földgázzal is működtetett üzemeknél.

(tovább…)

Share Button

Bekeverő szivattyú

2012.07.11. 06:57:18

Bekeverőszivattyúk

A fémmegmunkáló ipar számára nélkülözhetetlen hűtő-kenő folyadékok -emulziók – teljesen homogén bekeverését segítő emulzió bekeverő-készülékek, ellátó állomások és hálózatok forgalmazásával megoldást tudunk nyújtani az emúlzó bekeverés területén.

(tovább…)

Share Button

Speciálzsír pelletgyártóknak

2012.07.03. 10:46:13

Pellet, tüzelanyag gyártáshoz:
–ADDIINOL Granulle Grease 2 Pllus

–ADDIINOL Granulle Grease HT 2

A zsír kiválasztása nagyban függ a préselt anyag minőségétől, fajtájától valamint a gyártási hőmérséklettől.

ADDINOL Granule Grease 2 Plus

Speciál zsírunk pelletgyártóknak fejlesztve. Hosszú távú kenési megoldást jelent a magas terhelésnek és hőnek kitett gördülő és siklócsapágyak számára. A zsír stabil marad keményvíz használata során is, különösen ideális pelletálási gépek nagy és lökésszerű terhelésnek kitett csapágyak kenésére.

Az alkalmazható üzemi hőmérséklet -25°C +1 65°C

ADDINOL Granule Grease HT 2

Az igazán nagy terhelésű, és különösen magas hőmérsékletű helyekre ajánljuk az ADDINOL Granule Gease HT 2 zsírunkat, hisz a +220°C üzemi hőmérsékletnek is ellenáll.

Share Button

Addinol olajbolt

2012.05.25. 10:03:54

Örömmel értesítjük Önöket, hogy oldalunkon megnyitottuk internetes ADDINOL OLAJBOLTUNKAT. Folyamatosan bővülő termékválasztékkal reméljük, sikerül az Önök kenőanyag vásárlási igényét kielégíteni.

(tovább…)

Share Button