German Quality

Mezőgazdasági gépek kenőanyag vizsgálata

olajvizsgalat_mgSokan nem tudják, pedig Magyarországon is megvan a lehetőség a mezőgazdaságban használatos olajak (motor, hajtómű, hidraulika, híd, lehajtás, stb.) vizsgálatára. A felelős karbantartás elvégzéséhez ez ma még egy új lehetőség, de a jövőben már kötelesség lesz!

A nagy értékű, sokszor több száz millió forintos géppark állapotáról megbontás és üzemkiesés nélkül egyedül olajvizsgálattal tudunk objektív képet alkotni. Az olajtöltet értékének töredékéért elvégzett vizsgálattal eldönthető, hogy a csereintervallum – akár jelentősen – megnövelhető-e, esetleg a kopásfémek súlyos mennyisége vagy külső szennyezők miatt azonnali beavatkozás szükséges. Néhány mezőgazdasági példát a következő oldalon talál, ahol olajanalízissel képesek voltunk feltárni kezdeti fázisban a problémákat. Így elkerültük a súlyos károsodásokat, üzemkieséseket, következésképpen jelentős javítási költséget takarítottunk meg.

Vizsgálati tapasztalatunk azt mutatja, hogy az esetek többségében az UTTO töltetek túl korán, míg a lehajtások olajai rendszerint későn vagy nagyon ritkán vannak lecserélve. Míg az első esetben a nagy mennyiségű olaj cseréje okoz felesleges többletköltséget, addig a másodiknál az olajcsere elmulasztásából adódó meghibásodás, és az alkatrész cseréje okozza a kiadásokat.

Ilyen és hasonló eseteket megelőzhet, illetve gépparkjának állapotáról egy átfogó képet kaphat, ha kipróbálja olajvizsgálatunkat!
Csukott szemmel autót vezetni majdnem olyan veszélyes, mint feltételezni, hogy gépeinket elkerüli valamennyi üzemelési kockázat.
Legyen felelős gazda, tudja biztonságban gépparkját Ön is!

Share Button

Facebook

Twitter

Google Plus

YouTube

Google Plus

Follow Me on Pinterest
 • Tudni szeretné miért érdemes megvizsgáltatni gépeiben az olajat? Keresse fel honlapunkat! https://www.addinol.hu/olajanalizis/

  Pinned: 24 Feb 2016
 • Minőségi gázmotorolajok honlapunkon! https://www.addinol.hu/kategoria/gazmotorolajok/

  Pinned: 23 Feb 2016
 • Szórható zsír https://www.addinol.hu/product/spruhfett-w/

  Pinned: 15 Jan 2016
 • Rasenmäheröl MV 1034, léghűtéses benzinmotorokhoz.

  Pinned: 26 Dec 2015
 • Pinned: 30 Nov 2015
 • Hydrauliköl HLPD 68 hidraulika- folyadék. https://www.addinol.hu/kategoria/hidraulikafolyadekok/

  Pinned: 14 Oct 2015
 • Kenőanyagok mezőgazdasági gépekhez. https://www.addinol.hu/

  Pinned: 27 Sep 2015
 • Kenőanyagban igazán otthon vagyunk, számíthat ránk! https://www.addinol.hu/

  Pinned: 28 Aug 2015
 • Szállítóláncok és szalagok kenésére használt kenőanyag. https://www.addinol.hu/product/wxa-spray-2/

  Pinned: 27 Jul 2015
 • Gleitbahnöl XG 68 szánkenő olaj. https://www.addinol.hu/product/gleitbahnol-xg-68/

  Pinned: 28 Jun 2015