German Quality

Olajvizsgálat az ipar területén

Az ipari berendezéseknél, a gázmotoroknál, a hidraulikus gépeknél nem elegendő egy átlagos olajvizsgálat elvégzése, ugyanis a szokásos paramétereken túl szükség van további információkra, úgy mint: részecseszámlálás (ISO 4406), i-Ph mérés, TAN vizsgálat. Cégünk rendelkezik e paraméterek vizsgálatára is alkalmas berendezésekkel. A részecskeméret és darabszám vizsgálati eredményétől függően a hidraulika vagy hajtómű olaj szűrését is vállaljuk. Így komplex csomaggal, gyors és precíz megoldást kínálunk az ipari olajfelhasználók számára.

1. Példa: Trumpf Trumatic 500 CNC gép
Partnerünknél az 5056 órás hidraulikaolaj vizsgálatát követően teljesen normális eredményeket kaptunk, ezért az olaj cseréjét nem kellett elvégezni. Azonban a töltet részecskevizsgálata után (ISO 4406) a gépkönyv előírásánál magasabb – de még nem kritikus – vizsgálati eredmény született. A 260 literes töltet cseréje helyett, töredék áron képesek voltunk olajszűréssel visszacsökkenteni a 3 mikronnál nagyobb részecske darabszámokat. Mindezt a folyamatos termelés megszakítása nélkül végeztük, így állásidő mentesen üzemelhetett tovább a berendezés. Ez jelentős költségmegtakarítást eredményezett, ugyanakkor a fokozott gépkopást eredményező szennyezést megszüntettük.

2. Példa: Jenbacher J A653 gázmotor
Tulajdonosváltás után, hosszú állásidőt követően vizsgáltuk meg a Jenbacher gázmotorban levő ismeretlen olajat, az újra indításra alkalmasság eldöntése érdekében. Mivel 670 literes töltetről van szó, ezért jelentős költséget lehet megtakarítani a töltet cseréje nélkül. Az olajvizsgálat eredménye 100%-ig igazolta, hogy nincs szükség cserére, mivel a fizikai jellemzői és szennyezettségi értékei teljesen megfeleltek a tovább üzemeltetéshez. Természetesen a gázmotoroknál elengedhetetlen kontrollméréseket ezt követően is meg kell ejteni.

Share Button

Facebook

Twitter

Google Plus

YouTube

Google Plus

Follow Me on Pinterest
 • Tudni szeretné miért érdemes megvizsgáltatni gépeiben az olajat? Keresse fel honlapunkat! https://www.addinol.hu/olajanalizis/

  Pinned: 24 Feb 2016
 • Minőségi gázmotorolajok honlapunkon! https://www.addinol.hu/kategoria/gazmotorolajok/

  Pinned: 23 Feb 2016
 • Szórható zsír https://www.addinol.hu/product/spruhfett-w/

  Pinned: 15 Jan 2016
 • Rasenmäheröl MV 1034, léghűtéses benzinmotorokhoz.

  Pinned: 26 Dec 2015
 • Pinned: 30 Nov 2015
 • Hydrauliköl HLPD 68 hidraulika- folyadék. https://www.addinol.hu/kategoria/hidraulikafolyadekok/

  Pinned: 14 Oct 2015
 • Kenőanyagok mezőgazdasági gépekhez. https://www.addinol.hu/

  Pinned: 27 Sep 2015
 • Kenőanyagban igazán otthon vagyunk, számíthat ránk! https://www.addinol.hu/

  Pinned: 28 Aug 2015
 • Szállítóláncok és szalagok kenésére használt kenőanyag. https://www.addinol.hu/product/wxa-spray-2/

  Pinned: 27 Jul 2015
 • Gleitbahnöl XG 68 szánkenő olaj. https://www.addinol.hu/product/gleitbahnol-xg-68/

  Pinned: 28 Jun 2015