German Quality

Olajvizsgálat az ipar területén

Az ipari berendezéseknél, a gázmotoroknál, a hidraulikus gépeknél nem elegendő egy átlagos olajvizsgálat elvégzése, ugyanis a szokásos paramétereken túl szükség van további információkra, úgy mint: részecseszámlálás (ISO 4406), i-Ph mérés, TAN vizsgálat. Cégünk rendelkezik e paraméterek vizsgálatára is alkalmas berendezésekkel. A részecskeméret és darabszám vizsgálati eredményétől függően a hidraulika vagy hajtómű olaj szűrését is vállaljuk. Így komplex csomaggal, gyors és precíz megoldást kínálunk az ipari olajfelhasználók számára.

1. Példa: Trumpf Trumatic 500 CNC gép
Partnerünknél az 5056 órás hidraulikaolaj vizsgálatát követően teljesen normális eredményeket kaptunk, ezért az olaj cseréjét nem kellett elvégezni. Azonban a töltet részecskevizsgálata után (ISO 4406) a gépkönyv előírásánál magasabb – de még nem kritikus – vizsgálati eredmény született. A 260 literes töltet cseréje helyett, töredék áron képesek voltunk olajszűréssel visszacsökkenteni a 3 mikronnál nagyobb részecske darabszámokat. Mindezt a folyamatos termelés megszakítása nélkül végeztük, így állásidő mentesen üzemelhetett tovább a berendezés. Ez jelentős költségmegtakarítást eredményezett, ugyanakkor a fokozott gépkopást eredményező szennyezést megszüntettük.

2. Példa: Jenbacher J A653 gázmotor
Tulajdonosváltás után, hosszú állásidőt követően vizsgáltuk meg a Jenbacher gázmotorban levő ismeretlen olajat, az újra indításra alkalmasság eldöntése érdekében. Mivel 670 literes töltetről van szó, ezért jelentős költséget lehet megtakarítani a töltet cseréje nélkül. Az olajvizsgálat eredménye 100%-ig igazolta, hogy nincs szükség cserére, mivel a fizikai jellemzői és szennyezettségi értékei teljesen megfeleltek a tovább üzemeltetéshez. Természetesen a gázmotoroknál elengedhetetlen kontrollméréseket ezt követően is meg kell ejteni.