German Quality
← Older posts wp_simple_pagination();

MOTIP termékekkel bővült a palettánk

2016.03.02. 08:56:59

2016. márciustól új termékcsoportunk a MOTIP sprayk, melyhez elérhető külön erre szakosodott webáruházunk is a motipspray.hu címen.

www.motipspray.hu

www.motipspray.hu

A Motip Dupli cégcsoport Európa vezető aeroszol gyártója, két németországi és egy hollandiai gyáregységgel. A cégcsoport forgalma meghaladja a 170 millió Eurót és több mint 80 millió darab aeroszolos terméket gyárt évente.

Az év vállalkozása

2014.03.27. 08:42:22

Nagykanizsai Kereskedelmi és Iparkamara a 2013 év vállalkozása díjat az Addinol Hungária Kft-nek ítélte oda. Ez alkalomból készült videós bemutatónkat az alábbiakban tekintheti meg.

5W – 30 motorolaj akció

2014.03.19. 09:52:54

Márciusi akciónk keretében két prémium motorolajunk árát csökkentettük drasztikusan.

ADDINOL Super Power 0537 FD
Külön Fordok számára fejlesztett 5W-30-as viszkoziású motorolaj, minden Ford tulajdonosnak kitűnő választás. Speciális, teljesen szintetikus, könnyű futást biztosító motorolaj, csökkentett HTHS-viszkozitással (viszkozitás magas hőmérsékleten, intenzív nyíró igénybevétel mellett).

ADDINOL Extra Power 0538 LE
A legújabb részecskeszűrővel rendelkező BMW-k és Mercedes-ek motorolaja. Kiváló minőségű, jóváhagyásokkal rendeklező, teljesen szintetikus, könnyű futást biztosító motorolaj (alacsony SAPS, azaz kén-, foszfor- és szulfáthamutartalom) a legújabb generációs Euro IV-es, koromszűrős és NOx-tárolókatalizátoros benzin- és dízelüzemű motorokhoz.

1 illetve 5 literes kiszerelésünk is vonatkozik az akció, amennyiben nem biztos a választásában, illetve a feltöltési mennyiségben, elérhetőségeink bármelyikén segítséget nyújtunk!

LubeTrak szoftver olajvizsgálathoz

2014.02.19. 10:09:58

Olajvizsgálati csomagjainkhoz kérés esetén ingyenesen biztosítunk Lubetrak online belépést.

Hogy pontosan mi is a LubeTrak?

Egy online, jelszóval védett, bárhol elérhető adatbázis, amit bármilyen internettel rendelkező eszközről könnyen elérhet. Az olajvizsgálat elkészülte után 10 percen belül automatikusan feltölti gépünk a mérési eredményeket a LubeTrak rendszerbe, amit Ön így azonnal szemügyre vehet.

Mire lehet még használni a programot?

Azon túl, hogy radikálisan lerövidíti az adatközlést cégünk és Ön között, további előnyöket tartogat. Képes a szoftver különböző grafikonok összeállítására, leírások találhatók benne, amely a mérési eredmény értelmezését segíti. Több mintát összefésülve szemléletes módon trendelemzést alkotni. Sárga és piros színekkel megjelöli a problémás mintákat,  melyekről gyorsan képet is kaphat, ezzel megelőzve a nagyobb meghibásodásokat.

Mit jelent ez a gyakorlatban?

Tegyük fel, hogy Ön egy fröccsöntő gép hidraulikus egységének életútját szeretné nyomon követni. Amennyiben igénybe veszi olajvizsgálatunkat és rendszeresen „X” üzemóránként (500-1000) olajmintát küld a berendezésből, akkor lehetősége nyílik mintáit rendszerezve, elemenként összefésülve egy táblázatban megtekinteni. Kiragadhat 1-1 kopadékfémet, viszkozitási osztályt, szennyezőt, bármit, amire külön diagramot képes egyetlen kattintással kirajzolni a rendszerből. Így akár a különböző kopadékok, szennyezők vagy a viszkozitás változását is szemléletesen bármikor nyomom tudja követni, így felelős döntést tud hozni az olajcsere időpontjának megállapítására, továbbá  biztonságban tudhatja gépeit.
Természetesen nem csak az iparban, hanem a közlekedésben, mezőgazdaságban, gázmotoroknál is előnyt jelent a LubeTrak alkalmazása.

Kinek ajánljuk?

Minden felelős üzem, legyen az mezőgazdasági, ipari, gázmotor, közlekedési, stb akik nem csupán egyszeri olajdiagnosztikát szeretnének elvégeztetni, hanem folyamatosan nyomon szeretnék követni, biztonságban tudni gépeiket.

Mivel a használata ügyfeleinknek ingyenes, így ezzel Ön csak nyerhet! Az azonnali információ, a könnyen kezelhető, átlátható rendszer előnyhöz juttatja vállalkozását!

Jövedéki engedélyessé vált a kenőanyag beszerzés és eladás

2013.12.31. 13:21:24

Tudja Ön?

– A „kenőolajok” 2014 január 1-től jövedéki termék besorolást kaptak.

– A motorolajok, hajtóműolajok, hidraulikaolajok, stb a  következő VTSZ megjelölések esetén (27101981, 27101985, 27101987, 27101991, 27101993, 27101999, 34031910, 34031991, 34031999) tilos külföldről beszerezni vagy NAV engedély nélkül továbbadni.

– A jövedéki törvény hatálya alá tartozó kenőolajok kereskedelme kizárólag NAV engedély birtokában lehetséges. (jövedéki engedélyes kenőanyag kereskedő)

Abban az esetben, ha ezidáig volt Önnek külföldi kenőanyag beszerzése, vagy kenőanyagot értékesített és jelenleg nem rendelkezik NAV jövedéki engedéllyel keressen bennünket bizalommal. Az eddig alkalmazott kenőanyagokról nem kell lemondania, ezek beszerzésében, vagy kiváltásában kérje az ADDINOL Hungária Kft. segítségét.

    Név, Cégnév (kötelező)

    Email cím (kötelező)

    Tárgy

    Üzenet

    Közlekedési kenőanyag vizsgálata

    2013.11.22. 14:06:03

    Olajvizsgálatunk a közlekedés minden ágazatában fontos szerepet játszik, kezdve a kamionoktól, a vasúton át egészen a személyautókig. A motorolaj, hajtóműolaj, hidraulika illetve hidrosztatika olaj vizsgálatával megelőzhetők a leállások, kimutathatók a külső szennyezők (üzemanyag, fagyálló, por, stb.) bejutása, illetve az olaj öregedése is.

    Vasúti partnereink nagy megelégedéssel használják olajanalízisünket jellemzően a motor, hidraulika és hidrosztatika olajaik vizsgálatára. Az ISO 4406 szabvány szerinti részecskeméréssel kiegészített vizsgálatainknak köszönhetően kimutathatók a szűrésből, kopásból eredő rejtett hibák is. Így a folyamatos olajvizsgálattal a karbantartás pontosabban tervezhető, az esetleges problémák időben feltárhatóak, a gép állapotáról pontos kép kapható.

    Kamionos, teherautós flották számára kifejezetten fontos, hogy a több száz, ezer kilóméterres távra vállalkozó gépparkjukat biztonsággal, megfelelő állapotban indítsák útnak. A véletlenszerű leállások, a szennyezők bejutásából eredő hibák időben történő kimutatása létfontosságú, amit legegyszerűbben olajvizsgálattal lehet megállapítani.

    Néhány példát a közlekedési olajvizsgálatra a következő oldalon találhat.

    Ipari berendezések, gázmotorok kenőanyag vizsgálata

    2013.11.22. 13:39:05

    A telepített ipari gépek többsége komoly hidraulikaolaj felhasználó. Ezekben a gépekben nagy töltetmennyiség és a rendkívül hosszú csereintervallum (olykor évek is lehetnek) a jellemző. Az olaj bekerülési költsége önmagában sem kevés, de eltörpül a több tíz, száz milliós gép beszerzési költsége mellett. Ilyenkor kiemelt szerep jut az olajvizsgálatnak, hiszen az olajtöltet fáradásából következő cserék esedékességét „rutinból meghatározni” ellentétes a gépkönyvi előírásokkal. Az olaj a fizikai jellemzőinek ismeretében pontosan időzíthető az olajcsere.
    A rendszeres olaj monitoring segítségével pedig ellenőrizhető az adott gép állapota, az amortizáció mértéke. A berendezések váratlan meghibásodásai még a korai szakaszban feltárhatók. Az olajban található idegen anyagok megjelenéséből vagy egyes kopadék-fémek határértékének megváltozásából.

    A gépüzemeltetéshez lényeges információt nyújt az ISO 4406 szabvány szerinti szilárd részecskevizsgálat adatsora is. Sok ipari berendezés gépkönyve írja elő a 15/13 szabványkódú tisztaságot a hidraulikaolaj esetén. Cégünk képes ezen értékek objektív mérésére, így az esetleges eltérések és a kiváltó okok még időben kezelést kaphatnak. Amennyiben az olaj állapota megfelelő, csupán a részecskeszám esik kívül a határértéken, akkor szűréssel képesek vagyunk visszaállítani a kívánt tisztasági értéket, az olaj cseréje nélkül, töredék áron. Ezzel jelentős költséget tudunk megtakarítani, illetve a nem várt meghibásodásokat is megelőzhetjük.

    Az ipar (és természetesen a mezőgazdaság) területén is egyre elterjedtebb a gázmotorok üzemeltetése. Kezelésük és működtetésük speciális odafigyelést igényel, melynek szerves része a rendszeres olajanalízis.
    Gázolaj vagy benzin üzemű motoroktól eltérően, kiemelt jelentőségű a használt olaj savakkal szembeni stabilitása. Ezek paraméterelése az i-Ph, a TBN, és a TAN mérésével lehetséges. Az üzemi jellemzők analizálás útján történő megismerése a megfelelő gázmotorolaj kiválasztásához ugyancsak felhasználható.
    Az ADDINOL Hungária Kft. a gázmotor gyártók határérték előírásai alapján készíti a mérési jegyzőkönyveket. Az akkreditált vizsgálati eredmények nélkülözhetetlenek az olaj és gép állapotok folyamatos figyeléséhez. Megbízható támogatással szolgálnak a változékony minőségű, különböző gázzal üzemeltetett (biogáz, depóniagáz, földgáz, speciálgáz, tisztított gáz, stb.) motorok esetében.

    Az ipari és gázmotoros olajvizsgálatokra példát a következő oldalon olvashat.

    Mezőgazdasági gépek kenőanyag vizsgálata

    2013.11.22. 11:18:32

    olajvizsgalat_mgSokan nem tudják, pedig Magyarországon is megvan a lehetőség a mezőgazdaságban használatos olajak (motor, hajtómű, hidraulika, híd, lehajtás, stb.) vizsgálatára. A felelős karbantartás elvégzéséhez ez ma még egy új lehetőség, de a jövőben már kötelesség lesz!

    A nagy értékű, sokszor több száz millió forintos géppark állapotáról megbontás és üzemkiesés nélkül egyedül olajvizsgálattal tudunk objektív képet alkotni. Az olajtöltet értékének töredékéért elvégzett vizsgálattal eldönthető, hogy a csereintervallum – akár jelentősen – megnövelhető-e, esetleg a kopásfémek súlyos mennyisége vagy külső szennyezők miatt azonnali beavatkozás szükséges. Néhány mezőgazdasági példát a következő oldalon talál, ahol olajanalízissel képesek voltunk feltárni kezdeti fázisban a problémákat. Így elkerültük a súlyos károsodásokat, üzemkieséseket, következésképpen jelentős javítási költséget takarítottunk meg.

    Vizsgálati tapasztalatunk azt mutatja, hogy az esetek többségében az UTTO töltetek túl korán, míg a lehajtások olajai rendszerint későn vagy nagyon ritkán vannak lecserélve. Míg az első esetben a nagy mennyiségű olaj cseréje okoz felesleges többletköltséget, addig a másodiknál az olajcsere elmulasztásából adódó meghibásodás, és az alkatrész cseréje okozza a kiadásokat.

    Ilyen és hasonló eseteket megelőzhet, illetve gépparkjának állapotáról egy átfogó képet kaphat, ha kipróbálja olajvizsgálatunkat!
    Csukott szemmel autót vezetni majdnem olyan veszélyes, mint feltételezni, hogy gépeinket elkerüli valamennyi üzemelési kockázat.
    Legyen felelős gazda, tudja biztonságban gépparkját Ön is!

    Fedje le egy olajjal a teljes gépparkot!

    2013.03.07. 12:09:28

    Az ADDINOL Diesel Longlife MD 1548 mezőgazdasági motorolaj és az ADDINOL UTTO univerzális traktorolaj nagy előnye, hogy rendelkeznek a neves gyártók jóváhagyásaival. Ezeknek a specifikációknak köszönhetően akár egy vegyes összetételű géppark teljes olajigényét sokkal egyszerűbben, kevesebb olajmárkával is meg lehet oldani.

    Nem kell külön motorolajat tartani a különböző gépekhez, hiszen egyetlen olajjal (MD 1548) lefedhető szinte a teljes géppark. Ezáltal a logisztikai és raktározási feladatok is nagyban egyszerűsödnek, illetve a gépekért felelős munkatársnak sem kell észben tartania, hogy melyik géphez melyik olaj illik, hiszen ugyanabból a hordóból megoldható a John Deere, New Holland, Manitou, stb. gépek motorolaj feltöltése.

    A munkát segítve hordóinkat kérésre feliratozzuk, ezzel is segítve a hasznos munkát.

    Olajaink a jóváhagyásaikat a gépgyártóktól kapják – úgy mint: John Deere, New Holland, Fendt, Claas, Case IH, Massey Fergusson, Deutz Fahr, stb. – így nem csak, hogy teljesítik a gyári olajok teljesítményszintjét, hanem néhol túl is haladják azt.

    Pole Position új címke

    2012.10.25. 13:36:09

    Az ADDINOL Pole Position High Speed 2T tagja immár új jóváhagyásokkal rendelkezik (JASO FD és ISO-L-EGD), melyek után a teljes Pole Position termékcsalád címkézése megújul!

    A kannákon külön színekkel jelenik meg a 2T (kétütemű) és a 4T (négyütemű) jelzések, melyek a könnyebb beazonosítást segítik.
    A teljesen szintetikus Pole Position termékeink sötét narancssárga, míg a szintetikusok piros betűszínnel jelennek meg. A termék hátoldalán lévő címkén is további részletesebb feliratok olvashatóak!

    ← Older posts